El cacau (o sarau) del facau

Des de Vilafestuc, fem una proclama a la plaça major. La primera ve a càrrec de locacaodefacao i es refereix a una històri en 2 capítols… curts:

Capítol 1. Article escrit per Ángel Hernández, president de la FACAO, criticant la proliferació d’adhesius catalanistes als carrers de Fraga (La voz del Bajo Cinca, 3 de maig de 2007)

En los dos últimos meses (alguna razón habrá) estamos sufriendo una auténtica inundación de pegatinas catalanistas, pegadas en todos los carteles y señales de las calles principales de Fraga”

Capítol 2. Sorprendido un líder anticatalanista con pegatinas de “Fraga catalana” (Heraldo de Aragón, 26 de maig de 2007)

“En las últimas semanas se han visto proliferar adhesivos procatalanistas por la ciudad, pero lo que ha dejado perplejos a los vecinos ha sido descubrir que, en la madrugada del viernes, la Policía Local descubrió pegándolos al presidente de la FACAO (Federación de Asociaciones Culturales del Aragón Oriental), Ángel Hernández, abanderado de las políticas anticatalanistas. La Policía trasladó su informe a la Junta Electoral de la zona de Fraga. (…) incluso había publicado en el diario digital local un artículo con fotografías adjuntas de las polémicas pegatinas, criticando la inoperancia del Ayuntamiento en este asunto. En ese artículo aseguraba que “el origen de dichas pegatinas son las entidades pancatalanistas que hay en Fraga, todas ellas centradas en el Casal catalanista Jaume I, cuyo objetivo básico es catalanizar esta parte de Aragón” y lamentaba que el Ayuntamiento no aplicara en estos casos su nueva ordenanza cívica de convivencia ciudadana, que endurece las sanciones por comportamientos incívicos. Una ordenanza que ahora se le aplicará a él mismo.

La segona, ens arriba del passat. Corria l’any 2005 i algú va escriure el següent text a la pàgina web d’Iniciativa Cultural la Franja:

“Iniciativa Cultural de la Franja, entitat que agrupa associacions i centres d’estudis de les comarques catalanoparlants d’Aragó manifesta la seua sorpresa i indignació davant la manca de criteri de la Fira del Llibre Aragonès de Montsó a l’hora d’exposar obres publicades. Des de la Iniciativa Cultural de la Franja entenem que si la Fira de Montsó vol ser la manifestació de referència de les publicacions aragoneses, haurà d’establir criteris de selecció dels expositors, més enllà dels purament econòmics. No si val que qualsevol entitat exposi només perquè ha pagat.” (…) “La sorpresa de la Iniciativa Cultural de la Franja ha estat que la ira del Llibre de Montsó recull com un dels expositors la Federació d’Associacions Culturals de l’Aragó Oriental FACAO i la presentació de dos llibres de “Amigos de la Litera”, unes entitats que editen llibres en una grafia que no respecta les normes gramaticals ni ortogràfiques de cap llengua, i que fa bandera d’una llengua inventada. Es tracta, a més, d’un collectiu que fomenta l’odi i l’animadversió entre comunitats veïnes a través d’un anticatalanisme visceral que arriba a qüestionar polítiques del Govern d’Aragó encaminades a generar un marc legal on tots els ciutadans de l’Aragó puguem veure reconeguts els nostres drets.”

Amb això us ja feu una idea de qui i què son la facao (no els posaré un link perquè no s’ho mereixen): un grupet que emmirallant-se amb el GAV (uns altres que no es mereixen link) volen estendre aquesta manera de desfer país a la Franja. El més esperpèntic del cas és que han interposat un judici per calumnies a el líder de Iniciativa Cultural de la Franja i als blogs franja.tk i locacaodefacao per calumnies al referir-se a ells com extrema dreta. En fi… com va dir aquell: mori la intel·ligència!

Vilafestuc, des de la seva posició millorable, donem total suport als inculpats per injuries i ens posem a la seva disposició per tot el que sigui possible. Des d’escampar la seva protesta (que és el que estem fent) fins a disfressar-se d’ase per infiltrar-se a la dita associació o portar pancartes darrera els presentadors de TV3.

Més informació i suport a locacaodefacao.

2 thoughts on “El cacau (o sarau) del facau

  1. Quin sarao
    més animat
    fins i tot i és el gat
    i els de la facao.

    Per la boca
    mor el peix
    i se’ls veu un deix
    de vergonya poca.

    En tenim sort
    de Vilafestuc,
    i del nostre ruc
    per arribar a port.

    I si no una balsa
    Ebre avall s’ha dit
    que tenim un llit
    per qui no té casa.

    Arribats a aquest punt
    només queda un crit
    locacaodefacao treu pit!!!!!
    només podem anar amunt!!!!

  2. Vaja uns aquests del cacao maravillao… tot el meu suport també als denunciats.

    PS: Per cert, sempre pots posar un enllaç a una recerca del Google o a la Viquipèdia.

    PS2: si et disfresses d’ase et reconeixeran, millor de brau d’Osborne…

Els comentaris estan tancats.